Amati Ensemble, Maastricht
Amati Ensemble, Maastricht
Amati Ensemble, Maastricht
Amati Ensemble, Maastricht

Amati Ensemble, Maastricht

Het is inmiddels alweer 13 jaar geleden dat het Amati Ensemble in het klein begon met een kamermuziekserie van top niveau. Intussen zijn wij uitgegroeid tot een van de toonaangevende kamermuziek series in Nederland met internationale faam. Dit alles hebben wij mede te danken aan ons trouwe publiek en aan de fantastische musici die hun optreden in de Amati Kamermuziek Serie als een privilége zien.

De wereldberoemde Oostenrijkse pianist Jörg Demus viert zijn 80ste verjaardag met een concert tournee door Europa en zal bij deze gelegenheid voor het eerst in onze serie optreden. Jörg Demus trad op met de ´groten der aarde´ zoals Elisabeth Schwartzkopf, Dietrich Fischer-Dieskau, Elly Ameling, Herbert von Karajan, Seiji Ozawa, etc. Het is zeer bijzonder dat hij onze serie in deze exclusieve tournee heeft opgenomen. Met veel plezier presenteren wij in het komende seizoen voor het eerst het Amédée Pianotrio met o.a. de Nederlandse topvioliste Emmy Verhey, het Ensemble Claude Monet bestaande uit jonge fantastische musici van het Festival van Giverny (F), de ´Istanbul Soloists´, een gerenommeerd Turks kamerorkest dat haar Nederlandse tournee een dag later in het Concertgebouw Amsterdam zal afsluiten, overigens met hetzelfde programma, én de Canadese klarinettist James Campbell.
Het seizoen wordt dit jaar geopend door het “Fine Arts Quartet” uit de Verenigde Staten. Dit in 1946 in Chicago opgerichte kwartet is een van de meest vooraanstaande ensembles van deze tijd. Ook zullen oude bekenden zoals het Amati Strijktrio, leden van het Festival Pablo Casals Prades (F), het Amati Strijkkwartet en de fantastische en sympathieke Brits-Hongaarse pianist Peter Frankl terugkeren naar Maastricht.

Contact - Amati Ensemble

Bonnefantenstraat 15 (conservatorium), 6211 KL Maastricht (nl) toon telefoon/fax
E-mail naar Amati Ensemble
website Amati Ensemble