Bell' Arte Beeldengalerie, Maastricht
Bell' Arte Beeldengalerie, Maastricht

Bell' Arte Beeldengalerie, Maastricht

In een paar jaar tijd heeft Gallery Bell 'Arte een dimensie toegevoegd aan het kunstbestel van Nederland, namelijk het uitsluitend exposeren van beeldhouwkunst.

In de zuidelijke Nederlanden weet men van oudsher beter wat een beeld is dan elders. Het gevoel daarvoor is verbonden met de eigen cultuur van het Maasland, waar een gouden eeuw veel eerder zich ontplooide in architectuur en sculptuur van de kunst van het Maasland. In een monumentale pand is een ruime en overzichtelijke expositieruimte ontworpen met een goed gevoel voor de verhouding tussen functionaliteit, ruimte en geƫxposeerde beelden.

Initiatiefneemster Doret Huibers, van jongs af aan gefascineerd door het beeld als aparte, eigentijdse vorm van expressie. De beelden staan geheel op zichzelf en een perfecte omgeving versterkt de eigenwaarde van elk kunstwerk. De filosofie achter Bell'Arte laat zich omschrijven als 'verscheidenheid in fascinatie' op zoek naar lokale, nationale en internationale kunstenaars, figuratief en abstract werkend.

Er wordt niet alleen gelegenheid gegeven het werk te tonen maar worden ook beelden aangekocht zowel van 'jonge' als 'oude bekende' beeldhouwers. Door deze specialisatie in de beeldhouwkunst kan de verzamelaar terecht met vragen omtrent restauraties, herkomst, oplages en beleggingen en kan de galerie u in contact brengen met de kunstenaar die u een opdracht wilt laten uitvoeren. Tevens worden er adviezen aan bedrijven en particulieren gegeven met betrekking tot aankoop en plaatsing van kunstwerken.

Contact - Bell' Arte Beeldengalerie

Jekerweg 51, 6212 GA Maastricht (nl) toon telefoon/fax
E-mail naar Bell' Arte Beeldengalerie
website Bell' Arte Beeldengalerie     
Regio: Zuid-Limburg, Limburg

 

Openingstijden

geopendDinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag


en op afspraak