Bonnefanten Museum , Maastricht
Bonnefanten Museum , Maastricht
Bonnefanten Museum , Maastricht

Bonnefanten Museum , Maastricht

Een wereld van verschil
Het Bonnefantenmuseum combineert, in een gebouw van Aldo Rossi, particuliere en publieke collecties met zowel oude schilderkunst en sculptuur als hedendaagse kunst op het scherpst van de snede. Het is tegelijkertijd de gastheer voor het Rijksmuseum Maastricht en de collecties Middeleeuwse toegepaste kunst (Neutelings) en mainstream hedendaagse kunst (Vandenhove). Het is niet de bedoeling de verschillen glad te strijken, maar juist op de eigen merites te waarderen en te presenteren. Waarom de verschillen niet accepteren? We houden ze in de lucht, zoals de jongleur zijn kegels. Ligt de kern van het magische niet in de omgang met het abnormale en het verschil (risico), in plaats van normaliteit en gelijkvormigheid? De excentrische ligging vraagt om excentrische posities.

Profiel
Het museum onderscheidt zich door het uitwerken van de volgende twee thema’s: ‘de atelierpraktijk’ (oude kunst) en ‘artist artists’ (hedendaagse kunst).

Bij ‘atelierpraktijk’ wordt de nadruk gelegd op ‘multidisciplinariteit’, overdracht en productie in het kunstenaarsatelier, in tegenstelling tot het genie en de uniciteit die doorgaans worden benadrukt. De atelierpraktijk biedt bovendien een opening naar – ook voor de bezoekers interessant - natuurwetenschappelijk onderzoek en restauratie in de museumpraktijk van alle dag. Daartoe is binnen het bezoekersgebied van het museum een restauratieatelier van het gerenommeerde SRAL, Stichting Restauratie Atelier Limburg, operationeel.

Contact - Bonnefanten Museum

Avenue Céramique 250, 6221 KX Maastricht (nl) toon telefoon/fax
E-mail naar Bonnefanten Museum
website Bonnefanten Museum      
Regio: Zuid-Limburg, Limburg

 

Openingstijden

geopendDinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag


Vakantie: Het museum is gesloten op 1 januari, 25 december en tijdens carnaval (za t/m di). Op maandagen zijn het museum, Ipanema én de kantoren gesloten.
Geaccepteerde betaalmethodes : Pin