Stoombierbrouwerij De Keyzer N.A. Bosch, Maastricht
Stoombierbrouwerij De Keyzer N.A. Bosch, Maastricht
Stoombierbrouwerij De Keyzer N.A. Bosch, Maastricht
Stoombierbrouwerij De Keyzer N.A. Bosch, Maastricht

Stoombierbrouwerij De Keyzer N.A. Bosch, Maastricht

De voormalige stoombierbrouwerij de Keyzer N.A. Bosch is een industriëel-archeologisch monument. Zowel de gebouwen als de inrichting dateren uit 1885-1930 en zijn als beschermd rijksmonument geclassificeerd. In 1970 werd deze Maastrichtse brouwerij van de familie Bosch gesloten. Er wordt dus niet meer gebrouwen.

Op afspraak is het mogelijk dit voor Nederland unieke complex te bezichtigen. Onder leiding van een gids bezoekt U het voor Nederland unieke mout-huis en ook de verschillende ruimten van de brouwerij, zoals de bierketel, de lagerruimtes, de flessenvullerij. De gids laat U
zien aan de hand van de nog aanwezige installaties hoe vroeger bier gebrouwen werd.

De rondleiding duurt ongeveer één uur. Na afloop van de rondleiding is het mogelijk om in de gelagkamer 2 Maastricht Speciaal bieren te proeven. Een van deze twee bieren is het Double Saison, een oud recept nog van deze brouwerij.

Kosten van de rondleiding, incl proeverij van twee Maastricht Speciaal bieren bedragen € 8,00 per persoon met een minimum van € 80,00 per groep. Alléén de rondleiding, zonder proeverij, kost € 3,00 per persoon met een minimum van
€ 45,00 per groep.

Rondleidingen voor individuelen

Met ingang van juni 2008 is er voor individuelen iedere zaterdag een rondleiding.

De rondleiding start om 14.00 uur vanaf het VVV-kantoor, Kleine Staat 1, Maastricht. Via een korte wandeling door het stadsdeel Wyck komt U bij het brouwerijcomplex. De gids vertelt uitvoerig over de vroegere ambachtelijke brouwerij en laat u de nog complete brouwinstallatie en –apparatuur zien. Na de rondleiding kunt U in de ontvangstruimte twee Maastricht speciaal bieren proeven: het Mestreechs Blónt en het Double Saison. De duur van dit programma is ongeveer twee uren .

Kaartjes voor deze rondleiding zijn verkrijgbaar bij VVV-Maastricht, Kleine Staat 1. Voor informatie telefoon: +31 43 328 0878. Kosten € 8,00 per persoon (wandeling, bezoek brouwerij en proeverij).

Contact - Stoombierbrouwerij De Keyzer N.A. Bosch

Wycker Grachtstraat 26, 6221CX Maastricht (nl) toon telefoon/fax
E-mail naar Stoombierbrouwerij De Keyzer N.A. Bosch
website Stoombierbrouwerij De Keyzer N.A. Bosch     
Regio: Zuid-Limburg, Limburg

 

Openingstijden

geopendZaterdag
groepen op afspraak, iedere zaterdag voor individuelen