Centre Ceramique, Maastricht
Centre Ceramique, Maastricht
Centre Ceramique, Maastricht

Centre Ceramique, Maastricht

Centre Céramique is een culturele instelling, die zich ten doel stelt inwoners en bezoekers van Maastricht op een verrassende, informatieve, educatieve en amuserende wijze interactief met oude, hedendaagse en toekomstige uitingen van informatievoorziening en cultuur in aanraking te laten komen. Dit alles gebeurt in een hoogwaardige, specifiek voor dat doel ontworpen locatie. Daarnaast wil zij een centrum voor ontmoeting en educatie voor alle geledingen in de bevolking zijn. Hieruit voort vloeien tal van promotionele en culturele activiteiten in het kader van leesbevordering, educatie en overdracht van kennis en cultuur.

De organisatie bestaat uit het Centre Céramique (met daarin de centrale vestiging van de Stadsbibliotheek Maastricht), twee wijkbibliotheken, negen steunpunten en een Boek-aan-Huis-service. Er zijn ca. 120 medewerkers werkzaam (78 FTE) en het jaarlijkse budget bedraagt 5 miljoen euro.

Jaarlijks bezoeken 430.000 mensen het Centre Céramique en leent de Stadsbibliotheek Maastricht zo’n 730.000 materialen uit. Er zijn op dit moment meer dan 29.000 mensen lid van de Stadsbibliotheek Maastricht/Centre Céramique.

Centre Céramique is onderdeel van de Gemeente Maastricht.


Contact - Centre Ceramique

Avenue Céramique 50, 6211 KV Maastricht (nl) toon telefoon/fax
E-mail naar Centre Ceramique
website Centre Ceramique     
Regio: Zuid-Limburg, Limburg

 

Openingstijden

geopendDinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag


In juli en augustus zijn wij op zondag gesloten
Geaccepteerde betaalmethodes : Pin

toegankelijk rolstoelen