't Magisch Theatertje, Maastricht
't Magisch Theatertje, Maastricht
't Magisch Theatertje, Maastricht

't Magisch Theatertje, Maastricht

Het 'Magisch Theatertje', in 1996 opgericht, is een initiatief van Henk Boerwinkel, welbekend van zijn wereldberoemde Theater 'Triangel', Charlotte Puyk-Joolen, die jarenlang met hem en Theater 'Triangel' de wereld heeft rondgereisd en haar echtgenoot, de beeldende kunstenaar Roel Puyk.

Henk Boerwinkel heeft, na een briljante internationale carrière van 30 jaar, tot 2002 nog uitsluitend in het 'Magisch Theatertje' gespeeld met b.v. zijn wereldberoemde "Metamorfosen" en de voorstelling "Solo-Figurenspel", en invulling gegeven aan zijn wens om, na een lang leven reizen, in een absoluut vrije artistieke ruimte te werken aan nieuwe vormen van Figurentheater.

Charlotte Puyk-Joolen heeft sinds de oprichting van het ‘Magisch Theatertje’ haar eigen voorstellingen ontwikkeld. Zo heeft zij in 1999 de voorstelling “Panta Rhei II” voltooid. Met deze intieme kleine zaal productie heeft zij na o.a. een succesvolle presentatie op het prestigieuze "Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes” in Charleville-Mézières in Frankrijk in 2000, in 24 verschillende landen gespeeld, meestal op Internationale Festivals, niet alleen in heel Europa, van Portugal tot Polen, maar ook in Kenya, Senegal in Afrika, Azië, Brazilië, Bolivia en in Centraal-Amerika.
In Oktober 2003 speelde zij op het beroemde Óbraztsov Festival in Moskou en in 2004 won zij de eerste prijs op het ‘ÁNIMA’-Festival in Kharkiv in de Ukraïne. In 2004 won zij ook de ‘Award for best acting, manupulation and creativity’ in het ‘LUTKE’-Festival in Ljubljana / Slovenië. In 2005 won zij op het MED-Festival in Tunesië met “Een Klein Sprookje” de 2e prijs (le Rameau d’Argent).
In 2005 won zij in het ‘PIF Festival’ in Zagreb/ Kroatië twee prijzen met “Panta Rhei II” en op het “PIERROT Festival" in Stara Zagora in Bulgarije won zij een prijs (Award for best acting).
In 2006 won zij de ‘Award for best Manipulation’ in Lomza / Polen op het ‘Valise Festival’ en ook op het ‘10th World Festival of Puppet Art’ in Praag. Ook speelde zij in September ’06 op het ‘Mobarak' festival in Teheran/ Iran en won zij op het ‘Puck-Festival’ in Roemenië afgelopen Oktober de 1e prijs (Festival Prize).

Het ‘Magisch Theatertje’ is in de wereld van het Figurentheater in korte tijd al een begrip geworden en trekt bezoekers vanuit de regio en ver daarbuiten, als ook uit België en Duitsland.
Het ‘Magisch Theatertje’ is niet alleen uniek vanwege het vertoonde repertoire en het gegeven dat zich ook specifiek richt op Figuren-theater voor volwassenen, maar vooral ook is het een theaterwerkplaats gericht op het ontwikkelen van nieuwe vormen en producties.


Contact - 't Magisch Theatertje

Molenweg 4, 6225 NC Maastricht (nl) toon telefoon/fax
E-mail naar 't Magisch Theatertje
website 't Magisch Theatertje     
Regio: Zuid-Limburg, Limburg