Theater aan het Vrijthof, Maastricht
Theater aan het Vrijthof, Maastricht
Theater aan het Vrijthof, Maastricht
Theater aan het Vrijthof, Maastricht
Theater aan het Vrijthof, Maastricht

Theater aan het Vrijthof, Maastricht

Peer Gynt Kerstvoorstelling 22-12 t/m 04-01
 
Peer Gynt Kerstvoorstelling
Muzikale productie van het Theater aan het Vrijthof i.s.m. Opera Zuid, naar het gelijknamige stuk van Hendrik Ibsen. Het lijkt wel The Lord of the Rings, zo fantastisch is het verhaal van Peer Gynt. Langs bergketens met trollen, door woestijnen met begeerlijke danseressen trekt hij, altijd weer op weg. Peer Gynt, op weg, op weg! Peer Gynt, een verhaal vol spektakel, vol huivering, Met tranen van het lachen. Met tranen van het wenen Een verhaal om stil van te worden. Een verhaal waarin de ware liefde tenslotte overwint. Gemaakt door het artistieke team dat zo succesvol Les Parapluies de Cherbourg op de scène zette.
Een eigen productie van Theater aan het Vrijthof, mede mogelijk gemaakt door Vodafone Netherlands Foundation en Winterland Maastricht.


Algemene Informatie
Theater in en achter het historische Generaalshuis
Het idee om aan het Vrijthof (in het Generaalshuis) een theater/muziekhuis te vestigen is al sinds de jaren '50 een heikel onderwerp. Alle voorstellen in Maastricht, die in de loop der jaren gedaan zijn om achter het Generaalshuis een theater te vestigen, zijn als utopisch van de hand gedaan. Het was haast ondenkbaar dat de ruimte achter het Generaalshuis vrijgemaakt kon worden voor de bouw van een dergelijk theater. Pas eind jaren zeventig kwam daar verandering in. Maastricht had geen geschikte theaterlocatie meer die beantwoordde aan de eisen van de tijd. Het uit 1953 daterende Staargebouw was te klein en het meubilair was onderkomen. Op 15 augustus 1981, tien over negen kreeg het Theater aan het Vrijthof, het groene licht. Op 13 mei 1985 werd begonnen met de restauratie van het Generaalshuis, en op woensdagmiddag 13 december 1989 werd het officiële startsein voor de bouw gegeven. In maart 1992, na een bouw van ruim drie jaar, werd het Theater aan het Vrijthof officieel geopend. Een gebeurtenis die live op televisie is uitgezonden. De eerste directeur van het nieuwe theater was Piet van Hest (voormalig documentaire maker bij de KRO) In 2001 werd hij opgevolgd door Jacques Giesen, die voor deze functie onder meer werkzaam was als directeur van de Toneelacademie Maastricht en als lid van het College van Bestuur van de Hogeschool Zuyd.

Contact - Theater aan het Vrijthof

Vrijthof 47, 6211 LE Maastricht (nl) toon telefoon/fax
E-mail naar Theater aan het Vrijthof
website Theater aan het Vrijthof     
Regio: Zuid-Limburg, Limburg