Toneelacademie Maastricht, Maastricht
Toneelacademie Maastricht, Maastricht
Toneelacademie Maastricht, Maastricht
Toneelacademie Maastricht, Maastricht
Toneelacademie Maastricht, Maastricht

Toneelacademie Maastricht, Maastricht

Aan de Toneelacademie studeer je keihard. Werken met de voeten op de grond en het hoofd in de lucht. Op zoek naar het beste van jezelf: je eigen zeggingskracht. Jouw inspiratie. Het heeft iets van topsport. Dezelfde intensiteit, dezelfde overgave, dezelfde gedrevenheid, de stimulans van je medestudenten. De beschutting van de school geeft ruimte om die professionaliteit rustig uit te bouwen. Ruimte om te werken aan het ultieme moment waarop alles samenvalt: jouw voorstelling, jouw performance.

'De Hofleverancier', zo wordt de Toneelacademie van Maastricht wel eens genoemd. En dat verwijst dan naar de talloze acteurs die hier hun opleiding hebben gevolgd, om later naam te maken in het theater, maar ook in film en op TV. Ook heel wat regisseurs, artistieke leiders en zelfs scenarioschrijvers hebben hier hun artistieke wieg staan.

Acteurs, theatermakers en performers staan in de wereld. Ze hebben die wereld nodig, vertellen iets over de wereld. Ze zijn verantwoordelijk voor het verhaal dat ze aan de wereld vertellen. En dat stelt hoge eisen. Ze moeten virtuoos zijn in hun vak. Ze moeten kunnen verrassen, verleiden en ontroeren. Ze staan in voor de vertelkracht van hun verhaal. Die hoge eisen stellen we dan ook aan de opleiding van theaterstudenten. We begeleiden de studenten één op één. We nemen verantwoordelijkheid voor de toekomst van onze studenten.

De Toneelacademie van Maastricht is meer dan een school: het is een theatercentrum met contacten en samenwerkingsverbanden in Nederland, België en Duitsland. In de laatste twee jaar van alle opleidingen zwermen de studenten uit over het hele spectrum van de theater- en filmcultuur. Met voorstellingen en projecten participeren we jaarlijks in verschillende nationale en internationale festivals. Coproducties, stages, gastdocenten, gastoptredens en tournees: de Toneelacademie maakt actief deel uit van een wervelend theaterlandschap. Je vertelt je verhaal, laat zien wat je kan, groeit door in je eigen stijl. Dat is wat studeren aan de Toneelacademie van Maastricht wil zijn: een investering, niet in een snelle flits, maar in je vak, voor een heel leven lang.

De Toneelacademie Maastricht werkt samen met vele mensen, opleidingen en culturele instellingen binnen en buiten Maastricht. Daaronder zijn scholen voor basis, voorgezet en middelbaar beroepsonderwijs, jeugd- en jongerentheaterfestivals, theatergezelschappen, tv-omroepen en producenten en centra voor de kunsten. Tijdens de opleiding wordt in het derde en vierde jaar vooral gewerkt onder leiding van gastdocenten uit de praktijk. Zo sta je als beginnend acteur, als performer of theatermaker al middenin de podiumkunstenparktijk.
Naast institutionele samenwerking stimuleert de academie initiatieven en projecten van studenten zelf.

Contact - Toneelacademie Maastricht

Lenculenstraat 31-33 , 6211 KP Maastricht (nl) toon telefoon/fax
E-mail naar Toneelacademie Maastricht
website Toneelacademie Maastricht     
Regio: Zuid-Limburg, Limburg