Muziekgieterij, Maastricht
Muziekgieterij, Maastricht

Muziekgieterij, Maastricht

De nieuwe poptempel van Maastricht
 
De Muziekgieterij Maastricht, is een nieuwe poptempel in Maastricht, waar jong en oud, praktiserend muzikant alsook luisterend muziekliefhebber, terecht kan voor een groeiend popaanbod. De Muziekgieterij werd officieel geopend op 27 januari 2007 en voorziet in een enorme behoefte. Momenteel beschikt de Muziekgieterij over 3 repetitieruimten, een concertzaal (tevens voor podium-repetitie), een DJ-laboratorium, een opnamestudio en een lokaal CD-verkooppunt.

Ontsproten uit het idealisme van een aantal gedreven en zeer vastberaden ervaren muzikanten die de stad Maastricht weer een gezond kloppend muziekhart wilden geven, maakt de Muziekgieterij, met hulp van een groot aantal vrijwilligers, momenteel een snelle groeifase door. Gepusht door hun grote passie voor muziek en met een sterke nostalgie naar vervlogen tijden: de tijd waarin de Berghmans als muziek- en ontmoetingscentrum een begrip was of de tijd waarin Maastricht ver buiten de stadsgrenzen bekend was om haar muzikale kern: de Kombi.

Maastricht heeft heden ten dage ook nog een sterke muziekcultuur! Uit diverse onderzoeken bleek dat Maastricht alleen al zeker 80 bands ’verbergt’ die hun eigen muziek maken en songs schrijven. De stad Maastricht herbergt deze groepen echter onvoldoende, omdat er geen repetitieruimte en podiumgelegenheid geboden wordt. Meestal moeten deze bands daarom ver buiten Maastricht genoegen nemen met repetitieruimten. Maastricht, dè beste stad van Nederland, moet meer prominent op de muzikale kaart gezet worden. Het was tot voor kort de enige stad met meer dan 100.000 inwoners die geen eigen muziekcentrum had! Nu niet meer... De Muziekgieterij Het Nieuwe Poppodium van Maastricht...

Contact - Muziekgieterij

Bankastraat 3, 6214 XN Maastricht (nl) toon telefoon/fax
E-mail naar Muziekgieterij
website Muziekgieterij     
Regio: Zuid-Limburg, Limburg