Preuvenemint, Maastricht
Preuvenemint, Maastricht
Preuvenemint, Maastricht
Preuvenemint, Maastricht

Preuvenemint, Maastricht

Het Preuvenemint is een vierdaags culinair festijn op het Vrijthof in Maastricht. Het wordt jaarlijks gehouden in het laatste volle weekend van augustus, dus op de laatste zondag van augustus en op de drie dagen daaraan voorafgaand.

Het Preuvenemint 2009 vindt dus plaats van donderdag 27 augustus tot en met zondag 30 augustus. Op het Vrijthof is er dan een gezellige opstelling van zo'n veertig stands waar men lekker kan eten en drinken, en genieten van een gevarieerd muziekprogramma.

Het woord Preuvenemint is een samentrekking van de maastrichtse dialectwoorden 'preuve' (proeven) en 'evenemint' (evenement). En een evenement waar men kan proeven van goede dingen des levens is precies wat het Preuvenemint is.

Ruim dertig stands functioneren als restaurantje en/of als counterrestaurant; bier en frisdranken zijn verkrijgbaar bij vier grote stands, en het muzikale amusement wordt voor het voetlicht gebracht vanaf het Vrijthof-kiosk.
Dit alles maakt het Preuvenemint van Maastricht tot het grootste, en verreweg gezelligste, open-lucht-restaurant ter wereld. De toegang is gratis; speciale Preuvenemint-bankbiljetten (de zogenaamde preuvenelappe) om er uw comsumpties mee te betalen zijn verkrijgbaar bij een handvol kassa's verspreid over het feestterrein. De prijzen voor bier en frisdrank zijn 1 preuvenelap; elke restaurantstand heeft minstens één gerechtje dat hoogstens 2 preuvenelappe kost; exquise delicatessen zijn natuurlijk wat duurder. Van het muziekprogramma kunt u geheel gratis genieten.

De 28ste editie van het Preuvenemint is te beleven in augustus 2009.

De opbrengst van het Preuvenemint komt geheel ten goede aan goede doelen.

Contact - Preuvenemint

Vrijthof, 6211 LE Maastricht (nl) toon telefoon/fax

website Preuvenemint     
Regio: Zuid-Limburg, Limburg

 

Openingstijden


27 t/m 30 augustus 2009